×
 

Mikolaj Janczyk
- Undersköterska yrkesutbildning

Undersköterska yrkesutbildning via KUI Distans Norr läser du helt på distans via vår digitala lärplattform Omniway. Du kan börja undersköterskeutbildningen utan tidigare erfarenhet inom vård och omsorg, eller om du redan har viss kompetens inom yrket. Utbildningen ger en bred grund för vidareutbildning. Undersköterskor kan arbeta inom olika områden, exempelvis inom äldreomsorg och hemtjänst, funktionsnedsättningsområdet samt hälso- och sjukvård. Vanliga arbetsplatser är i hemsjukvården, på sjukhus och äldreboenden. De största arbetsgivarna är kommuner och landsting, men privata arbetsgivare blir allt vanligare.

Varför valde du att läsa yrkesutbildning till ”Undersköterska”?

Jag valde "Undersköterska" eftersom jag alltid varit mycket driven till att arbeta med och hjälpa människor. Jag har länge vetat att jag gillar arbete med människor men, det var svårt att hitta rätt yrke till en början men sedan insåg jag att vården är det rätta för mig.

Vad har varit särskilt bra under din yrkesutbildning hos KUI?

Det som varit särskilt bra med utbildningen hos KUI är hur enkelt det är att studera via dem. Plattformen är lättillgänglig och bra och lärarna är förstående, tillgängliga och väldigt hjälpsamma vilket har varit till stor nytta under utbildningen.

Har du fått något mer av utbildningen än rena kunskaper?

Förutom kunskaper så har utbildningen gett så mycket möjligheter. Redan under utbildningen kan man jobba inom vården och detta kompletterar de teoretiska kunskaperna och sedan förbättrar de praktiska kunskaperna. Så för min del har det fungerat bra när jag hittade mitt sätt att arbeta.

Vad skulle du ge för råd till någon annan som funderar på att studera till undersköterska?

Mitt råd till någon som vill studera till Undersköterska, eller bara funderar på att göra det, är att om man gillar att arbeta med människor, vill kunna göra skillnad och vara en viktig individ inom vården så ska man göra det. Det fina med Undersköterska är att man kan jobba inom så många olika områden men det gemensamma är att det är ett roligt yrke med viktigt syfte. Som Undersköterska kan man förbättra liv för andra och det gör yrket så underbart.