KUI Stockholms utbildningscenter
Drottningholmsvägen 37, 2tr, 112 42 Stockholm
Telefontider
Måndag 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8-17 (om inget annat anges)
Du ansöker via din hemkommun. Var ute i god tid, och se till att din ansökan är så komplett som möjligt. Kom ihåg att skicka in betyg och andra dokument du kan behöva för att visa att du är behörig till de studier du sökt.
Ungefär två veckor före studiestart får du en kallelse från oss, om du har blivit beviljad en studieplats. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad en plats.
Vi håller i sökstugor hela veckan mellan den 16 januari till 20 januari klockan 14.00-16.00. Kom och få hjälp din ansökan till våra yrkesutbildningar som startar 20 mars i Stockholm. KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) ligger på Drottningholmsvägen 37 på Fridhemsplan, 112 42 Stockholm. Se plats i Google maps.
Drottningholmsvägen 37, 2tr, 112 42 Stockholm
Telefontider
Måndag 09.00-12.00
Onsdag kl. 13.00-16.00
Öppettider skolan
Mån-fre: kl. 8-17 (om inget annat anges)
KompetensUtvecklingsInstitutet (KUI) är certifierade via Vård- och omsorgscollege vilket innebär att vår undersköterskeutbildning är certifierad och kvalitetssäkrad. Elever som studerar inom ett Vård- och omsorgscollege får diplom som visar att de har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning.
Vård- och omsorgscollege är ett samarbete mellan oss på KUI, arbetsgivaren som anställer dig när du är klar och fackförbundet som stöttar dig i frågor som gäller din arbetsplats och din anställning.
Diplomet är en merit när eleven söker arbete.
Ja! Praktik/APL går inte att validera eller hoppa över. Du måste göra praktiken för att kunna få en avslutad utbildning. Du kan genomföra din praktik på din arbetsplats dock bör du tänka på att genomföra praktiken på en annan avdelning om möjligt i och med att inte sätta dina kollegor i en svår eller komplicerad sits i att agera som handledare till en annan kollega.
Ja det går alldeles utmärkt att kombinera dina studier med ett arbete, men du måste vara beredd på att avsätta tid för dina studier. Vi räknar att distansstudier på halvfart kräver ca 20 studietimmar per vecka. I de 20 timmarna ingår den studietiden som du planerar själv. Det ingår även vissa obligatoriska praktiska moment då du behöver komma till ditt Utbildningscenter. Tänk också på att vissa kurser innehåller några veckors APL (praktik).
Ja, du ska ha läst grundskola eller likvärdig utbildning samt ha tillräckliga kunskaper i svenska för att kunna tillgodogöra dig utbildningen. Är du osäker på dina språkkunskaper kan du göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Vuxna är behöriga att delta i komvux på gymnasial nivå från och med den 1 juli det år de fyller 20 år. Det gäller under förutsättning att du uppfyller alla dessa kriterier:
Ja absolut.
De flesta av våra utbildningscenter har regelbundet öppet hus där du är välkommen att delta. På öppna hus kan du ställa dina frågor och få hjälp med din ansökan!
Nej, om det är fler sökande än det finns plats för gör kommunen ett urval. Den med kort tidigare utbildning har företräde framför den som har längre utbildning. Har du frågor om behörighet kontaktar du vuxenutbildningen i din kommun.
Du kan genomföra din praktik på din arbetsplats dock bör du tänka på att genomföra praktiken på en annan avdelning om möjligt i och med att inte sätta dina kollegor i en svår eller komplicerad sits i att agera som handledare till en annan kollega.
Du ansöker om en utbildningsplats via vuxenutbildningen i den kommun där du är folkbokförd.
Vi har avtal med ett flertal kommuner i Sverige. Det är alltid din hemkommun som avgör om du blir beviljad utbildning eller inte.
Här kan du se alla våra avtalskommuner och hur man ansöker via respektive kommun.