×
 

Sista ansökan till YH-Program

Vill du ansöka till våra 2åriga YH-utbildningar med start i augusti 2022? Passa på nu, sista ansökan är 17 maj! Du ansöker till Yh enkelt via utbildningens sida. Där finns en knapp som leder dig till ansökan där du gör din YH antagning. Du kommer behöva göra ett konto på yh-antagning.se.

HITTA DIN UTBILDNING

PROGRAM

2 år lång YH-utbildningar som du läser på 50% och distans. Kostnadsfria & CSN-berättigade. Anpassade efter arbetsmarknadens behov.

KURSER

Välj en kurs på 10-20 veckor och bredda din yrkeskompetens. Kurserna går på 50-100% helt på distans. De är även kostnadsfria & CSN-berättigade.

YH FLEX

Validera din väg till en snabbare YH-examen och välj någon av våra YH-Flex utbildningar. För dig som arbetat inom vård och omsorg eller barn och fritid.

Utbildningarna matchar arbetslivets behov

För att säkerställa att våra yrkeshögskoleutbildningar möter arbetslivets krav bedrivs de alltid i nära samarbete med arbetsgivare. De är aktiva både när det gäller planering och genomförande, och kan till exempel föreläsa, delta i projekt och erbjuda praktikplatser. För dig som studerande innebär det att din yrkeskunskap är aktuell och efterfrågad i arbetslivet när du är klar med din utbildning.

Behörighet för yrkeshögskolestudier

Alla våra yrkeshögskoleutbildningar kräver både Grundläggande behörighet och även särskilda förkunskaper som varierar beroende på vilken utbildning du söker. Inom Yrkeshögskolan behöver du även inneha minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida.

Frågor och svar