×
 

Komvux inom skola

För dig som vill starta din karriär inom skolverksamhet eller liknande verksamheter, erbjuder vi olika utbildningsvägar via komvux. Våra yrkesutbildningar ger dig en stadig grund och de färdigheter som behövs för att snabbt komma in i arbetslivet. Alternativt kan du anpassa din utbildning genom att välja enskilda kurser som passar dina intressen. Vilket alternativ som passar dig bäst beror på dina behov. Ta steget mot din framtida karriär med KUI!

Komvux motsvarar en gymnasial utbildning och drivs av kommunen som huvudman. För att söka till en yrkesutbildning genom Komvux kontaktar du din hemkommun. Vi erbjuder Komvuxutbildningar och kurser som ger dig formell yrkeskompetens för att arbeta som elevassistent och ge stöd till elever i skolan.

Komvux yrkesutbildning inom skola

På KUI kan du ta del av yrkesutbildningar och kurser inom skolverksamhet. För de som inte är bekanta med begreppet, är Komvux en form av vuxenutbildning som erbjuds för att ge vuxna möjlighet att studera på gymnasial nivå. En yrkesutbildning fokuserar på att ge praktiska färdigheter och kunskaper inom ett specifikt yrkesområde, vilket förbereder personen för arbete inom den valda branschen.

Studieformen varierar beroende på din hemkommun och vi anpassar vår undervisning noggrant efter de specifika behoven och förutsättningarna för varje elev. Du kan bläddra bland våra avtalskommuner för att hitta just din studieform, oavsett om det är klassrumsundervisning, distansstudier eller lärlingsplats. Vårt mål är att göra studierna så tillgängliga och flexibla som möjligt inom ramen för våra samarbetsavtal. Vi tror på att lärande ska vara både givande och roligt, och att det ska ge dig kunskaper och färdigheter för att skapa en ljusare framtid eller för att vidareutveckla din redan befintliga kompetens. Hos oss är varje elevs resa unik och vi är här för att stödja dig på vägen mot dina mål och drömmar.

Validering inom barn och fritid

Du som redan har yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom skolan eller fritidsverksamhet kan validera din kompetens. Det ger dig möjlighet att förkorta din studietid och snabbare få formell kompetens inom ditt yrkesområde. Läs mer »

Omställningsstudiestöd

Du har väl inte missat omställningsstudiestödet? Stödet är CSN:s nya generösa studiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Omställningsstudiestödet vänder sig till dig som är redo för en ny utmaning inom yrket eller för dig som vill skaffa dig en formell yrkesutbildning eller helt byta bransch. Är det din tur att yrkesväxla? Läs mer här »

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Alla KUIs utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer »

Din väg till ett meningsfullt yrkesliv

Vi erbjuder yrkesutbildningar som rustar dig för framgång inom växande och viktiga samhällsområden. Genom både teoretisk och praktisk kompetensutveckling ger vi dig de verktyg du behöver för att utmärka dig på arbetsmarknaden. Gör din passion till din yrkesbana med KUI!

Arbeta med människor

Öppna möjligheten till givande arbete med människor. Vi tror på att skapa en meningsfull och positiv inverkan i samhället genom att matcha passionerade och utbildade individer med möjligheter inom växande samhällsområden. Ta steget mot en givande framtid!

Möjligheter för alla åldrar - alltid

Ålder är ingen begränsning; komvux öppnar dörrar för elever i alla åldrar och skapar en inkluderande miljö där erfarenhet och ny kunskap möts i en givande gemenskap. Komvux – där ålder aldrig hindrar din väg mot lärande och yrkesframgång.