×
 

Yrkeshögskola inom förskola

För dig som redan är verksam inom förskoleområdet eller andra pedagogiska verksamheter och strävar efter att vidareutbilda dig, erbjuder vi alternativ genom yrkeshögskola. Våra utbildningar är anpassade för att möta de specifika behoven och intressena hos yrkesverksamma inom branschen. Vill du fördjupa dina kunskaper inom ett specifikt område genom att gå en kortare YH-kurs finns det alternativ som kan passa dina behov och karriärambitioner. Utforska våra möjligheter för vidareutbildning genom yrkeshögskola och ta nästa steg i din professionella utveckling!

En kortare YH-kurs är en typ av utbildning inom yrkeshögskolan som vanligtvis sträcker sig över en kortare tidsperiod än de mer omfattande YH-utbildningarna. Dessa kurser är oftast inriktade på specifika ämnen eller kompetenser inom ett visst yrkesområde.

Yrkeshögskola inom förskola på distans

Är du intresserad av att utforska möjligheterna till utbildning inom förskola genom yrkeshögskolan? Våra intensiva och korta kurser erbjuder flexibilitet och kan avklaras helt på distans, med en varaktighet på mellan 10 till 20 veckor. Du kan välja mellan en rad ämnen som inkluderar NPF hos barn och unga, hantering av psykisk ohälsa, eller främjande av språkutveckling. Varje kurs är utformad för att ge dig konkreta verktyg och kompetenser som är direkt tillämpliga inom förskoleområdet. Upptäck en spännande väg mot att bli en kvalificerad yrkesutövare inom förskolans värld med våra yrkeshögskolekurser. Hitta frågor och svar om yrkeshögskola »

Ansök till Yrkeshögskola

Du ansöker till YH enkelt via utbildningssidan. Där finns en knapp som leder dig till ansökan där du gör din YH antagning. Du kommer behöva göra ett konto på yh-antagning.se. Läs allt om ansökan till YH här.

Förkunskaper inom förskola eller arbete med barn

För att bli antagen till en utbildning inom yrkeshögskolan krävs vissa förkunskaper och behörigheter. Dessa ser du mer specifikt på varje utbildningssida. Gemensamt för alla studier är att du måste uppfylla de Grundläggande behörigheterna för YH.

För att ansöka till våra kurser krävs alltid minst 1 års arbetslivserfarenhet inom det område som är kopplat till utbildningen/kursen. I detta fall är det erfarenhet inom arbete med barn. Information om vilka särskilda förkunskaper som krävs till varje utbildning finns under respektive utbildningssida. Hitta utbildning »

Kvaliteten kontrolleras

Varje yrkesutbildning måste ha tillstånd från Myndigheten för yrkeshögskolan, som även gör tillsyn och granskar utbildningarnas kvalitet.

Aktuell och efterfrågad utbildning

Med fokus på att möta branschens aktuella behov strävar vi efter att erbjuda kurser och program som ger relevant och användbar kunskap. Våra utbildningar är anpassade för att svara på dagens krav och förbereda individer för framgångsrika karriärer inom sina respektive områden.

Ta nästa steg i karriären

Med våra program och kurser skapar vi möjligheter för yrkesutveckling och personlig tillväxt. Oavsett om du strävar efter att förbättra dina befintliga färdigheter eller utforska nya områden, erbjuder vårt utbud den nödvändiga kunskapen och stödet för att hjälpa dig nå nya höjder. Låt din karriärresa börja här!

Anpassad studieform för yrkesverksamma

Vi förstår vikten av att balansera yrkesliv och lärande. Därför erbjuder vi en studieform som är anpassad för yrkesverksamma. Vårt flexibla upplägg möjliggör att du kan kombinera arbete med studier, vilket gör det enklare för dig att ta nästa steg i din karriär. Vi strävar efter att skapa en meningsfull och anpassad utbildningsupplevelse.