×
 

Komvux inom förskola

För dig som siktar på att inleda din yrkesbana inom förskoleområdet eller andra pedagogiska verksamheter, finns det olika utbildningsvägar att utforska genom komvux. Vi erbjuder yrkesutbildningar som ger dig en gedigen grund och färdigheter för att kliva direkt in i arbetslivet. Alternativt kan du välja att skräddarsy din utbildning genom att plocka ut enstaka kurser som är relevanta för dina mål och intressen. Vilket alternativ som bäst passar dig beror på dina specifika behov, tidsramar och karriärambitioner. Ta steget mot din framtida karriär tillsammans med KUI!

Komvux är en utbildningsform som motsvarar en gymnasial utbildning. Komvux eller vuxenutbildning drivs med kommunen som huvudman och du söker till en yrkesutbildning genom din hemkommun. Vi erbjuder komvux inom förskola som ger dig formell yrkeskompetens att arbeta inom förskola eller pedagogisk verksamhet.

Komvux yrkesutbildning inom förskola

KUI erbjuder en mängd olika yrkesutbildningar inom förskola. För de som kanske inte är bekanta med begreppet, är komvux en form av vuxenutbildning som erbjuds för att ge vuxna möjlighet att studera på gymnasial vuxenutbildning, såsom yrkesutbildningar. En yrkesutbildning fokuserar på att ge praktiska färdigheter och kunskaper inom ett specifikt yrkesområde, vilket förbereder individer för arbete inom den valda branschen.

Vi anpassar vår undervisning efter varje elevs behov och förutsättningar, och därför varierar studieformen beroende på din hemkommun. Du kan bläddra bland våra avtalskommuner för att hitta just din studieform, oavsett om det är klassrumsundervisning, distansstudier eller lärlingsplats. Vårt mål är att göra studierna så tillgängliga och flexibla som möjligt för dig inom ramen för våra samarbetsavtal. Vi tror på att lärande ska vara både givande och roligt, och att det ska ge dig kunskaper och färdigheter för att skapa en ljusare framtid eller för att vidareutveckla din redan befintliga kompetens. Hos oss är varje elevs resa unik och vi är här för att stödja dig på vägen mot dina mål och drömmar.

Validering inom barn och fritid

Du som redan har yrkeskunskap, erfarenhet eller tidigare utbildning inom förskola- och fritidsverksamhet kan validera din kompetens. Det ger dig möjlighet att förkorta din studietid och snabbare få formell kompetens inom ditt yrkesområde. Läs mer »

Omställningsstudiestöd

Du har väl inte missat omställningsstudiestödet? Stödet är CSN:s nya generösa studiestöd för att stärka din framtida ställning på arbetsmarknaden. Omställningsstudiestödet vänder sig till dig som är redo för en ny utmaning inom yrket eller för dig som vill skaffa dig en formell yrkesutbildning eller helt byta bransch. Är det din tur att yrkesväxla? Läs mer här »

Kostnadsfria och CSN-berättigade

Alla KUIs utbildningar är CSN-berättigade. Du vänder dig till CSN ifall du vill ansöka om studiestöd, eller om du har frågor som rör din ekonomi under studietiden. Läs mer »

Din väg till ett meningsfullt yrkesliv

Vi erbjuder yrkesutbildningar som rustar dig för framgång inom växande och viktiga samhällsområden. Genom både teoretisk och praktisk kompetensutveckling ger vi dig de verktyg du behöver för att utmärka dig på arbetsmarknaden. Gör din passion till din yrkesbana med KUI!

Arbeta med människor

Öppna möjligheten till givande arbete med människor. Vi tror på att skapa en meningsfull och positiv inverkan i samhället genom att matcha passionerade och utbildade individer med möjligheter inom växande samhällsområden. Ta steget mot en givande framtid!

Möjligheter för alla åldrar - alltid

Ålder är ingen begränsning; komvux öppnar dörrar för elever i alla åldrar och skapar en inkluderande miljö där erfarenhet och ny kunskap möts i en givande gemenskap. Komvux – där ålder aldrig hindrar din väg mot lärande och yrkesframgång.