×
 

Aktivitetsledare

Vad är och gör en Aktivitetsledare?

Som aktivitetsledare planerar, genomför och utvärderar hälsofrämjande aktiviteter. Du kan vara anställd på olika boenden för t.ex. äldre eller funktionsnedsatta och sätter guldkant på tillvaron genom att leda och inspirera till rörelse och fysisk aktivitet.
Information ikon - dekorativt

Lätt att få arbete

Just nu erbjuds många jobb inom detta yrke via Arbetsförmedlingen. Källa: Framtid.se

Vad är och gör en aktivitetsledare?

Aktivitetsinspiratörs arbete går ut på att ”sätta guldkant” på de boendes tillvaron i vardagen.

Aktivitetsinspiratörer kan vara anställda på äldreboenden och andra typer av boenden och föreslår, organiserar och inspirerar de äldre eller de funktinshindrade att delta i diverse aktiviteter, utomhus som inomhus, enskilt och i grupp.

Exempel på aktiviteter som aktivitetsinspiratörer organiserar är: utflykter, gruppgympapass, musikkvällar och tipspromenader.

Hur blir jag aktivitetsledare via KUI?

Du utbildar dig inom gymnasieskolans Barn- och fritidsprogram med inriktning friskvård och hälsa. KUI erbjuder utbildningen Hälsocoach och personlig tränare i Stockholm.

Text hämtad från: https://www.utbildningssidan.se/eg/sok/halsocoach

Genomsnittlig lön

28.900

Aktivitetsledare, fritidsaktivitet har 28900 kronor i lön (medellön) enligt 2022 års lönestatistik. Kvinnor tjänar i snitt 29200 kronor i yrket medan männens medellön ligger på 28500 kronor. Källa: Yrkeskollen.se

Portfölj - Dekorativt

Lätt att få arbete

Just nu erbjuds många jobb inom detta yrke via Arbetsförmedlingen. Källa: Framtid.se

Elever och lärare berättar

Lyssna till våra tidigare elever på Hälsocoach och personlig tränare yrkesutbildning. De berättar varför de trivdes på KUI och varför de rekommenderar vår utbildning.

Om utbildningen

Se film om vår yrkesutbildning. Ni får se utvalda moment som ingår i utbildningen och hur en vanlig dag kan se ut.

Vanliga frågor och svar

Ansökan till komvux

1

Gör ansökan hos din kommun

Du ansöker till våra gymnasiala utbildningar och kurser via den kommun där du är folkbokförd. De flesta kommuner har en digital ansökningswebb där du registrerar din ansökan. Här hittar du länkar till alla kommuner som vi har avtal med.

2

Välj utbildning eller kurser

I kommunens kursutbud väljer du den yrkesutbildning eller de kurser som du vill ansöka till. Ska du söka en yrkesutbildning väljer du oftast alternativet ”Kurspaket”.

3

Ladda upp betyg/intyg

Ladda upp dina betyg (ex kopior på relevanta betyg från gymnasium/komvux/grundskola) och andra dokument som efterfrågas. Du kan scanna eller fotografera dokumenten och ladda upp dem på din sida i ansökningswebben.

4

Följ din ansökan

Du kan följa statusen på din ansökan genom att logga in på kommunens ansökningswebb. Senast fyra veckor före studiestart kan du se om kommunen har beviljat ansökan eller om din ansökan har avslagits. Om din ansökan är beviljad från kommunen får vi på KUI reda på dina kurs- och utbildningsval. Cirka en till två veckor före studiestart får du en kallelse från KUI där du kan läsa mer om dina valda studier.

Glad tjej med mobil i händerna

Nöjdhet

90% är i sin helhet nöjda med sina studier hos KUI Komvux.
En grupp studenter framför laptop

Rekommendation

90% kan rekommendera KUI Komvux till andra.
Kvinnlig student framför laptop

Sysselsättningsgrad

90% är i sysselsättning (arbete, vidare studier, annat) 3-6 månader efter avslutade studier.