×
 

Nominera årets språkinspiratör

Nu har du möjlighet att rösta fram årets språkinspiratör på årets konferens inom förskola!

Har du en medarbetare eller chef som på ett glädjefyllt, inkluderande och självklart sätt bidrar till barns språkutveckling?

Låt oss få veta vem det är!

Vinnaren kommer att utses på Rikskonferensen den 4 oktober 2023.

Benjamin "Beppe" Singer
PROGRAMLEDARE FÖR NÅGRA AV BARN-TV:S MEST UPPSKATTADE VETENSKAPLIGA PROGRAM
Lås mer om Benjamin "Beppe" Singer

Benjamin har tidigare arbetat som kemist, lärare och rektor. För allmänheten har han blivit känd som programledare för några av barn-tv:s mest uppskattade vetenskapliga program, sedda av hundratusentals barn och vuxna. Han författar dessutom läromedel i naturvetenskap och produktutvecklar experimentlådor för barn och familjer. Som före detta »IG-barn« genomsyras allt Beppe gör av att på ett lustfyllt sätt väcka unga människors intresse för sin egen nyfikenhet och värde och han reser nu runt i Sverige och fortbildar pedagoger, skolledare och politiker.

Språkinspiratör

En språkinspiratör är en person som arbetar fram olika metoder och arbetssätt som främjar språket. En person som arbetar för att utveckla språk och flerspråkighet i förskolan.

Bland det viktigaste i barns liv och även avgörande för en intellektuell, känslomässig och social utveckling är att få utveckla sitt språk. Med hjälp av språket lär sig barn att förstå sig själva, sin omgivning och att sortera upplevelser. Att kunna uttrycka sig i tal och skrift är en förutsättning för att aktivt kunna delta i samhället och en demokratifråga.

Kortare föreläsningar med rikt innehåll, bra så att man orkar ta in mycket information under en enda dag. Bra grundläggande fakta och information för tex barnskötare. Duktiga föreläsare som var intressanta att lyssna till.

Deltagare förskolekonferens 2022

Bra lokaler, bra mat, bra innehåll, god struktur och planering. Mycket bra samordnare, moderator. Lagom antal deltagare. Bra föreläsare.

Deltagare förskolekonferens 2022

Det var en bra blandning av föreläsare . Bra att även aktiva pedagoger fick föreläsa om hur dem arbetar i sin verksamhet.

Deltagare förskolekonferens 2022